PALVELUT
Tarjoamme palveluitamme monipuolisesti ja kokonaisvaltaisesti tuotekehityksen eri vaiheisiin.
Tuotekehitys
Koko paketti samalta luukulta. Ideasta tuotannolliseksi tuotteeksi, avaimet käteen periaatteella. Tuotekehitystä on joko fyysisen tuotteen tai palvelutuotteen kehittäminen. Lähtökohta kehitysprojektille voi olla pelkkä idea tai jo olemassa oleva tuote.
Sinulla on nerokas idea, mutta tarvitset apua idean toteutukseen? Tarvitset ammattilaisia tekemään tuotteestasi tuotannollisesti valmistettavan tuotteen? Ehkä tuotteesi on jo olemassa, mutta kaipaat siihen päivitystä?
Me olemme oikea toimisto hommaan. Tiimiltämme löytyy kokemusta menestyneistä tuotekehitysprojekteista ja niiden vetämisestä yhteensä yli 30 vuoden ajalta. Tuotekehitys on osaamisemme ydinaluetta. Puhumme sujuvasti muotoilijaa, insinööriä ja ihmistä. Hyötynä erityisesti se, että saat samasta paikasta kaiken projektiin tarvittavan osaamisen, töitä ei tarvitse ostaa eri toimistoista, joka säästää sinulta aikaa, rahaa ja hermoja.
Alla esimerkki tuotekehitysprojektin sisällöstä, tuotekehitysprojekti voi sisältää myös palvelumuotoilua. Kysy lisää jos kiinnostuit, räätälöidään yhdessä sopiva tuotekehityspaketti juuri sinulle!
Esimerkki fyysisen tuotteen kehitysprojektista:
1. Tutkimus ja määrittely
Taustatutkimus
Tuotetarpeiden määrittely, briefin luominen
Tämän vaiheen tuloksena projektisuunnitelma
2. Konseptointi
Ideointi
keskimäärin 2 konseptointikierrosta, tuoteidean jalostaminen tuotteeksi
FMEA, (failure Mode and Effects Analysis), riskianalyysi
3. Tekninen suunnittelu ja käyttäjätestaukset
Mekaniikkasuunnittelu tarvittavine lujuustarkasteluineen
Valmistettavuuden tarkastelut
3d- mallinnukset
Käyttäjätestaukset
Kannattavuuslaskelmat
Hinnoittelumalli
4. Dokumentointi
Tekninen dokumentointi
Visualisoinnit/ markkinointimateriaalit
Voit valita tarpeidesi mukaan joko tämän kokonaisen tuotekehityskaaren tai eritellysti eri osioita siitä. Tämän yllä olevan esimerkin on tarkoitus kuvata tyypillisen tuotekehitysprojektin eri vaiheita.
Projekteihimme sisältyy myös projektinhallinta. Varsinkin projektin alkuvaiheen määrittely takaa projektin onnistumisen. Tehokkaalla ja sitoutuneella projektinhallinnalla päästään projektin tavoitteisiin ja säästetään aikaa ja rahaa.
Ota yhteyttä, niin tehdään ideastasi huipputuote!

Mekaniikkasuunnittelu
Tuote- ja mekaniikkasuunnittelu. Meillä on kokemusta laajasta kirjosta erilaisia tuotantotekniikoita, sekä hyvä ymmärrys mitä vaatimuksia ne asettavat tuotesuunnittelulle. Muovimateriaaleissa kokemusta on erityisesti ruisku- ja rotaatiovaletuista, alipainemuovatuista ja koneistetuista muoviosista. Metallimateriaaleille vastaavasti ohutlevyjen taivutus, koneistus, syväveto, sekä erilaiset liitostekniikat hitsauksesta niittaamiseen ovat tuttuja. Puukomponenteille osaamista ja kokemusta löytyy sekä massiivi-, että liimapuun taivuttamisesta, koneistamisesta ja liittämisestä eri menetelmin.
Ohjelmistot
Käytämme projekteissamme lähtökohtaisesti asiakkaan haluamaa järjestelmää. Mekaniikkasuunnitteluun käytämme tavallisesti SolidWorksia, Inventoria, Catiaa, AutoCadia tai Fusion 360 ohjelmistoa.

Teollinen muotoilu
Tuotekehitys alkaa aina teollisesta muotoilusta, sanan laajassa merkityksessä. Teollinen muotoilu on ideointia, konseptointia, visualisointia ja tuotesuunnittelua tai näitä kaikkia yhdessä. Hyvä teollinen muotoilu huomioi aina tuotteiden ja palveluiden käytettävyyden ja asiakaslähtöisyyden. Projekteissamme on oleellista, että teollinen muotoilu ja mekaniikkasuunnittelu kulkevat rinnakkain, jolloin molemmat osa-alueet huomioidaan samanaikaisesti.
Käyttäjätestaus
Oleellinen osa teollista muotoilua on myös käyttäjälähtöinensuunnittelu ja käyttäjätestaus, joka on yksi erityisvahvuuksistamme. Loppukäyttäjien kuunteleminen, ymmärtäminen ja heidän tarpeidensa huomioiminen suunnittelussa mahdollistaa onnistuneen lopputuloksen. Tärkeää on huomioida sekä asiakkaiden että loppukäyttäjien tarpeet – nämä voivat erota toisistaan.
Ulkoasusuunnittelu
Sekä mekaaniset, että digitaaliset tuotteet tarvitsevat ulkoasun. Ulkoasun suunnittelu on myös osa tuotteen muotoilua. Ulkoasu on usein käyttäjän ensimmäinen kosketus tuotteeseen, se kertoo parhaimmillaan kaiken tarvittavan tuotteen käyttämisestä, minimoiden tarpeen erilliselle ohjeistukselle kielikäännöksineen. Onnistunut ulkoasu on yleensä monien suunnittelukierrosten ja huolellisten käyttäjätestausten tulos. Hyviä ratkaisuvaihtoehtoja on kuitenkin usein enemmän kuin yksi – erityinen vahvuutemme on kyky tuottaa projektin alussa runsaasti vaihtoehtoisia visuaalisia ilmeitä ulkoasun valintaa varten.
Ohjelmistot
Konseptoinnin työkaluina ovat usein 3d Studio Max, Blender, Rhinoceros, Cinema 4D tai Adobe Xd. Grafiikoiden työstämiseen Adobe Photoshop, Adobe Illustrator ja Adobe InDesign ovat tavallisimmat ohjelmistot.

Tuotteistus
Tuotteistus on tuotteen, niin palvelun kuin fyysisen tuotteenkin, hiomista timantiksi.
Tuotteistuksella tarkoitetaan tuotteesi / palvelusi vakiomista siten, ettei kaikkea tarvitse aina keksiä alusta asti uudelleen jokaisen asiakkaan kohdalla. Räätälöinnille jätetään riittävästi liikkumatilaa, mutta niin että katteesi pysyy kohdillaan. Toteutamme tuotteistusta hyvin käytännönläheisesti, vältämme hienoja termejä ja teorioita. Keskitymme asioihin, jotka aidosti hyödyntävät sinua ja liiketoimintaasi.
Visualisoinnit
Visualisointeja voidaan tehdä eri tarpeisiin; uuden tuotteen kuvaamiseksi, tuotteen eri väri- tai materiaalivaihtoehtojen esittämistä varten, tilasuunnittelun avuksi tai esimerkiksi visualisoinnilla voidaan esittää millaisessa ympäristössä tuotetta käytettäisiin. Visualisoinnin avulla voidaan auttaa asiakasta ja käyttäjää hahmottamaan tuotteen/ tilan koko, värit, tuotteen eri variaatiot, materiaalit tai käyttötapa. Markkinoinnissa erilaiset kuvat tuotteesta tai tilasta ovat elintärkeitä.
Millaisia visualisointeja on?
Olemme toteuttaneet paljon erilaisia tuotevisualisointeja mm. kuvaupotuksia, tuotekuvia niin uudesta kuin jo olemassa olevista tuotteista, piirrettyjä tai maalattuja kuvia, 3d-visualisointeja, valokuvan tai piirretyn kuvan ja 3d-mallinnuksen yhdistelmiä jne. Visualisoinnit voidaan toteuttaa eri tavoin, riippuu täysin asiakkaan tarpeesta halutaanko fotorealistisia markkinointikuvia vai käsinpiirretyn näköisiä nopeita ideakuvia.
Visualisointien tekemiseen käytämme eri 3d -mallinnusohjelmia, käsin piirtämistä tai /sekä Adoben kuvankäsittelyohjelmia. Visualisointien teossa ei oikeastaan ole rajoituksia – villitkin ideat onnistuvat!
Laitetaan projekti käyntiin
OTA YHTEYTTÄ!
Soita tai laita viestiä niin katsotaan miten voimme auttaa. Sähköpostiviesteihin vastaamme parin päivän sisällä.